Mandala's tekenen en inkleuren

Is plezierig - geeft rust - ontspanning en zelfvertrouwen

Wat is een mandala?

Het woord mandala komt uit het Sanskriet ( een oud Indische taal ) en betekent wiel of magische cirkel. De cirkel is een oersymbool en heeft geen begin of einde. De buitenrand van de cirkel symboliseert de oneindigheid. De binnenruimte van de cirkel biedt een veilige beschermende ruimte waarin je rust en vrede kan vinden met je zelf waardoor allerlei innerlijke processen op gang kunnen komen. De stip in het centrum van de cirkel symboliseerd ' voor het begin en na het einde' van alles,  is het zaad, is tijdloos, de stilte, het niet gemanifesteerde, de liefde en het licht m.a.w. de samengebalde oerkracht. Mandala's werden oorspronkelijk als hulpmiddel gebruikt voor meditatie. In de grote verscheidenheid aan culturen komen we mandala's tegen, vaak hebben deze mandala's te maken met het symbolisch weergeven van religieuze zaken.

Basiscursus Mandala tekenen

Leer in 10 lessen zelf jouw mandala ontwerpen en leven te geven met jouw kleuren.

Je hoeft geen enkele voorkennis van tekenen/schilderen te hebben

Tijdens deze cursus maak je kennis met de eerste beginselen van het mandala tekenen.
Opbouw van de lessen: Elke les heeft een eigen thema zoals: tekenen van de oervorm, de golfbeweging, de lemniscaat, vormcomposities,  spiralen, rozetten en het spiegelen, kleur in de mandala, enz.... Er zit een duidelijke opbouw in de lessen waardoor iedereen de lessen goed kan volgen. De lessen beginnen altijd met een korte meditatie waardoor je tot rust kunt komen en meer contact kan maken met je ware zelf. Vervolgens doen we wat spontane tekenoefeningen die verband houden met het onderwerp van de les zodat je wat vrijer en losser wordt in het tekenen. Deze tekenoefeningen kunnen je bovendien meer inzicht geven in jouw proces van innerlijke groei en zelfontwikkeling. Na een korte pauze wordt met behulp van passer en liniaal een opzet gemaakt voor een mandala die je tijdens de workshop en nadien thuis verder op je eigen manier kunt uitwerken en afmaken. Als je het leuk vind kun je dan je afgemaakte mandala meebrengen naar de volgende les. 

Van alle praktische oefeningen die we zien in de workshops, krijg je een  theoretische uiteenzetting mee naar huis. Zo kan je de oefeningen thuis nog eens overlopen en verder ontwikkelen.

Aanvang cursus : Zaterdag 20 Maart - 1 maal per week op zaterdag met in totaal 10 lessen. Telkens van 10.00u. tot 13.00u.

Datums : 

Tekenen van oervormen in de mandala : zaterdag 20 maart

Golven en stromen in de mandala : zaterdag 27 maart

De lemniscaat : zaterdag 3 april

Vormcomposities in de mandala : zaterdag 10 april

Spiralen : zaterdag 17 april

Rozetmandala's : zaterdag 24 april

Kleuren gebruiken : zaterdag 1 mei

Mandala's maken in verbinding met elkaar : zaterdag 8 mei

Versieren van mandala's : zaterdag 15 mei

Poëzie als vorm in de mandala : zaterdag 22 mei

Prijs : € 250,00 Na inschrijving en ontvangst van het inschrijfgeld van €25,- op rekeningnummer  BE13 3770 7763 9039 ben je ingeschreven. Restant te voldoen voor aanvang van de eerste les.

Reserveer tijdig want de plaatsen zijn beperkt

Locatie : 

Schrijf je hier in

Reserveer tijdig want de plaatsen zijn beperkt 


WE ZIJN ALLEMAAL SPIRITUELE EN SCHEPPENDE WEZENS.

Wij zijn al scheppend en spiritueel geboren.  

Een groot aantal mensen stoppen na hun jonge jaren met deze aangeboren creativiteit ( tekenen - schilderen - enz...) omdat ze vaak werden beïnvloed door vele prestatiegerichte factoren die behoren aan de uiterlijke ( zichtbare ) wereld. Daardoor ondervinden ze een grote weerstand om terug te tekenen en of te schilderen. Vastgeroeste patronen zoals ik kan niet tekenen of schilderen of ik ben niet kunstzinnig of creatief aangelegd nemen zij dan als waarheid.

Niets is minder waar. Als je geen motorische beperkingen hebt in je bovenste ledematen dan kun je wel tekenen of schilderen. Als je echt geïnteresseerd bent in het aanvoelen en beleven van deze speciale tekeningen ( mandala's ) met zijn mooie (oer)vormen en intuïtieve kleuren. Dan zal je bereidt zijn om op jouw tempo van binnenuit die vastgeroeste patronen los te laten.

Contact

Vedic art brugge

www.Intuitief-schilderen.be

Komvest 21 - 8000 Brugge

Ruime Parkeerplaats 

Gemakkelijk bereikbaar met openbaar vervoer.

0473608200

info@vedicartbrugge.be