Mandala's ontwerpen

 Is plezierig - geeft rust - ontspanning en zelfvertrouwen.

Voor deze cursus hoef je geen enkele voorkennis van tekenen/schilderen te hebben !

Wat is een mandala?


Het woord mandala komt uit het Sanskriet ( een oud Indische taal ) en betekent wiel of magische cirkel. De cirkel is een oersymbool en heeft geen begin of einde. De buitenrand van de cirkel symboliseert de oneindigheid. De binnenruimte van de cirkel biedt een veilige beschermende ruimte waarin je rust en vrede kan vinden met je zelf waardoor allerlei innerlijke processen op gang kunnen komen. De stip in het centrum van de cirkel symboliseerd ' voor het begin en na het einde' van alles, is het zaad, is tijdloos, de stilte, het niet gemanifesteerde, de liefde en het licht m.a.w. de samengebalde oerkracht. Mandala's werden oorspronkelijk als hulpmiddel gebruikt voor meditatie. In de grote verscheidenheid aan culturen komen we mandala's tegen, vaak hebben deze mandala's te maken met het symbolisch weergeven van religieuze zaken.

Leer in 5 lessen zelf jouw mandala ontwerpen.

Tijdens deze cursus maak je kennis met de eerste beginselen van het mandala tekenen.

Opbouw van de lessen: 

Elke les heeft een eigen thema zoals: tekenen van de oervorm, de golfbeweging, de lemniscaat, vormcomposities, spiralen in een mandala.

 Er zit een duidelijke opbouw in de lessen waardoor iedereen de lessen goed kan volgen. De lessen beginnen altijd met een korte meditatie waardoor je tot rust kunt komen en meer contact kunt maken met je ware zelf. Vervolgens doen we wat spontane tekenoefeningen die verband houden met het onderwerp van de les zodat je wat vrijer en losser wordt in het tekenen. Deze tekenoefeningen kunnen je bovendien meer inzicht geven in jouw proces van innerlijke groei en zelfontwikkeling. Na een korte pauze wordt met behulp van passer en liniaal een opzet gemaakt voor een mandala die je tijdens de workshop en nadien thuis verder op je eigen manier kunt uitwerken en afmaken. Als je het leuk vind kun je dan je afgemaakte mandala meebrengen naar de volgende les.  

Van alle praktische oefeningen die we zien in de workshops, krijg je een theoretische uiteenzetting mee naar huis. Zo kan je de oefeningen thuis nog eens overlopen en verder ontwikkelen.

Mandala's gemaakt door cursisten

Wanneer : 15/03 - 29/03 - 05/04 - 12.04 en 26.04

Telkens van 10.00u. tot 13.00u.

Deze cursus kan ook op reservatie gegeven worden

(schrijf je in via het inschrijvingsformulier)


Workshop 1  : Tekenen van oervormen in de mandala (kennismakingworkshop).

Workshop 2  : Golven en stromen in de mandala 

Workshop 3 :  De lemniscaat 

Workshop 4 :  Vormcomposities in de mandala 

Workshop 5 :  Spiralen

Prijs : Kennismakingsworkshop € 60. Gans de cursus € 250

Les + alle materiaal thee of koffie inbegrepen.


Na inschrijving en ontvangst van het inschrijfgeld van €25,- op rekeningnummer BE13 3770 7763 9039 ben je ingeschreven. Restant te voldoen voor aanvang van de eerste les.

Reserveer tijdig want de plaatsen zijn beperkt !!!

Schrijf je hier in

Volg mij op sociale media

Instagram :

https://www.instagram.com/philippewaldack/

https://www.instagram.com/fluidartbyphilip/

Pinterest :

https://www.pinterest.com/vedicartbrugge/

Contact

Vedic art brugge

Adres : Komvest 21 - 8000 Brugge ( naast rijschool Topper ). 

Ruime Parkeerplaats (gratis parkeren met blauwe schijf gedurende 4 uren)

Gemakkelijk bereikbaar met openbaar vervoer.

Tel : 0473608200

E-mail : info@intuitief-schilderen.be


WE ZIJN ALLEMAAL SPIRITUELE EN SCHEPPENDE WEZENS.

Wij zijn al scheppend en spiritueel geboren.

Een groot aantal mensen stoppen na hun jonge jaren met deze aangeboren creativiteit ( tekenen - schilderen - enz...) omdat ze vaak werden beïnvloed door vele prestatiegerichte factoren die behoren aan de uiterlijke ( zichtbare ) wereld. Daardoor ondervinden ze een grote weerstand om terug te tekenen en of te schilderen. Vastgeroeste patronen zoals ik kan niet tekenen of schilderen of ik ben niet kunstzinnig of creatief aangelegd nemen zij dan als waarheid.

Niets is minder waar. Als je geen motorische beperkingen hebt in je bovenste ledematen dan kun je wel tekenen of schilderen. Als je echt geïnteresseerd bent in het aanvoelen en beleven van deze speciale tekeningen ( mandala's ) met zijn mooie (oer)vormen en intuïtieve kleuren. Dan zal je bereidt zijn om op jouw tempo van binnenuit die vastgeroeste patronen los te laten.