Intuïtief schilderen

We zijn meer wat we zien en geloven te zijn

WAT IS INTUÏTIEF SCHILDEREN ?


Bij intuïtief schilderen

  1. Intuïtief schilderen is vanuit een open ontvankelijke houding en met een zekere nieuwsgierigheid zich open stellen wat zich mag ontvouwen.
  2. Kom je in een diepe ontspanning.
  3. Laat je alle denken en oordelen los.
  4. Je begint te schilderen vanuit een spontane impuls.
  5. Je kiest op gevoel enkele kleuren uit en volgt dan de beweging van je handen.
  6. Het helpt je om dichter bij jezelf te komen, je bewustzijn te verruimen en het ondersteunt je in je creatief ( transformatie ) proces.
  7. Intuïtief schilderen is niet resultaat gericht-het kan daarom nooit fout gaan.
  8. Intuïtief schilderen staat open voor iedereen of je nu ervaring hebt in tekenen of schilderen heeft hier geen belang.

In een workshop intuïtief schilderen begeleid ik je in :


Het loskomen van je denkprocessen om zo rust te vinden in je hoofd en in jezelf.

Door meditatie- en ontspanningsoefeningen laat je stilte toe in jezelf en kom je zo dichter bij je ware zelf.

Jezelf te ont-moeten door los te laten hoe het moet of hoort.

Bij intuïtief schilderen laat je al je denken en oordelen los, je heeft je zelf de ruimte om te ont-moeten, te verkennen en te ont-dekken naar datgene wat in je leeft. Het bestaat uit luisteren, voelen en volgen. Je gaat spelen met verf en kleur, zoals een kind het zou doen. Het kan dus nooit fout gaan.

Je schilderij te maken vanuit je eigen gevoel, je eigen creatieve stroom.

Je begint te schilderen vanuit een spontane impuls of vanuit een thema ( naargelang de workshop ) met kwasten, paletmes, je handen, alles met wat er voor handen is en je wilt gebruiken. Je kiest op gevoel enkele kleuren uit en volgt dan de beweging van je handen. 

In het contact maken met je intuïtie en je hart.

Naarmate er meer overgave is, wordt je intuïtie fijner. Je maakt contact met je eigen creatieve kracht, je innerlijke kind, naar degene die je diep van binnen bent, met je ware zelf. Soms zul je blokkades tegenkomen en soms zal de innerlijke stroom je meenemen. 

Maar de verbinding met jezelf en voelen wat jou beweegt zijn altijd unieke en vreugdevolle momenten. Van daaruit is het mogelijk keuzes te maken vanuit je hart en zet je een stap in de richting van leven vanuit jouw gevoel, je leven invulling geven op een manier die bij jou past. 

Authentiek zijn

Je eigen creatief proces beleven, het authentiek zijn is hier belangrijker dan het artistieke eindresultaat. In feite werk je op een bezinnende, kunstzinnige en creatieve manier aan het grootste kunstwerk dat er is: Jij als genietend mens!

En toch zal je achteraf verbaast zijn wat je zichtbaar gemaakt hebt die ervoor nog in een slapende toestand was. Ook al is het je op de dag of het moment zelf misschien nog niet helemaal duidelijk wat de boodschappen of inzichten van je kunstwerk  dan ook zijn. Er komt zeker een juiste timing die je de antwoorden zullen onthullen.

Aan het eind van de workshop zal je naar huis gaan met een authentiek,  mooi kunstwerk. Je zult tevreden zijn over jezelf omdat je jezelf de ruimte gegeven hebt om in een diepe innerlijke rust vorm gegeven te hebben aan je eigen innerlijke bewegingen.