VEDIC ART                   intuïtief tekenen/schilderen 

Zeil op de rivier van kunst en leven, je persoonlijk avontuur tegemoet.


Vedic art staat open voor iedereen of je ervaring hebt in tekenen of schilderen heeft geen belang. 
 1. Vedic art is een methode ontwikkeld door de Zweedse kunstenaar Curt Källman, nadat hij de 17 principes van kunst en leven van Maharishi Mahesh Yogi ( uitvinder van de transcendente meditatie ) ontvangen had. Hij creëerde een methode waarin hij de academische schilderkunsten combineerde met de Vedische filosofie.
 2. De oude leer van de Veda's leert ons dat alle wijsheid om te creëren al in ons zit, het zit reeds in onze menselijke natuur.
 3. De weg om deze verborgen kennis te herinneren en de natuurlijke wetten die in ons aanwezig zijn te activeren loopt doorheen 17 fases die bestaan uit teken-en schildersopdrachten. 
 4. Vedic art biedt je een praktische methode die je toegang geeft tot je innerlijke voorraad van kennis, zodat je individuele zelf, je universele erfenis kunt ervaren.
 5. Tijdens deze opdrachten ontwaken gevoelens, je wordt meer en meer bewuster van jezelf, je universele zelf en tegelijkertijd zal je het hele proces van creatie ervaren. Het proces van het schilderen brengt verwondering, heling en verdieping.
 6. Vedic art is in uw eigen kracht en gevoel staan. Dit voelen is een transcendent, het is een puur bewustzijn van binnen in je.
 7. Vedic art is er voor iedereen. Geen voorkennis van tekenen of schilderen nodig. 

Wat gebeurt er tijdens de lessen van Vedic art ?

We beginnen elke cursusdag met een uitleg over de principes die we die dag gaan behandelen.

 1. Tijdens de lessen heerst er steeds een gezellige sfeer in een natuurlijke omgeving.
 2. De 17 principes vormen ons praktisch gereedschap om onze creativiteit op gang te brengen, Ze zijn allemaal verschillend aspecten van de creatieve totaliteit. Ze praten over onze natuurlijke menselijk leven en creativiteit. ze komen vertrouwd over omdat we ze herkennen vanuit ons leven of uit ervaringen van voordien geschilderde werken.
 3. Op de eerste cursusdag krijg je het gereedschap aangereikt (een soort basisvocabulaire) die we gaan gebruiken om onze innerlijke reis in gang te zetten.
 4. Daarna gaan we vanuit ons eigen ritme,  het gereedschap die we op de eerste cursusdag kregen ontwikkelen en organiseren = zelfontwikkeling.
 5. Vanaf de derde cursusdag gaan we de verschillende mogelijkheden bekijken op weg naar verinnerlijking.
 6. Tijdens de cursus ben je volledig vrij. Je kan schilderen, lezen, schrijven of gewoon aanwezig zijn...wat jij nodig hebt. Vrijheid is de sleutel tot de ervaring. Vedic art is geïnteresseerd in het ontwaken van je verantwoordelijkheid nemen voor je eigen proces. 
 7. Uw leraar is aanwezig voor raad en ondersteuning, maar raakt niet in uw persoonlijke ruimte tijdens uw schilderij, want voor jou zijn dit vredige momenten. 
 8. Tijdens deze cursus is vergelijken en oordelen over het werk van andere cursisten overbodig en heeft geen enkel nut. Je eigen ding doen en je persoonlijk proces voelen is waar het hier om gaat.

Doe jezelf een plezier en maak je innerlijke reis om bij je ware zelf te komen.


Contactgegevens

Bedrijf : Vedic art brugge :

Adres : Komvest 21  - 8000 Brugge

Tel : 050824062 of 0473/608200

Website : www.intuitief-schilderen.be

E-mailadres : Info@vedicartbrugge.be

Rekeningnummer : BE13 3770 7763 9039