WAT IS VEDIC ART

Vedic Art basiscursus


Je innerlijke reis

Vedic art staat open voor iedereen of je ervaring hebt in tekenen of schilderen heeft geen belang.

Vedic art leert je niet hoe je moet schilderen, Vedic Art herinnert je eraan hoe je schildert.

Vedic Art is Schilderen vanuit plezier en vrijheid. Expirimenteren met verf, vorm en kleur, want het hoeft niets te worden, er zijn geen verwachtingen. Wat je maakt is een spiegel van jezelf, waar jij op dit moment in je leven staat.

Vedic Art maakt je bewust van je zogenaamde "veilige" patronen zoals bv: Ik kan niet schilderen, of: Zo schilder ik altijd al. Door je dit bewust te worden kunnen deze oude overtuigingen los gelaten worden. De bewustwording begint in je schilderwerk en is van daaruit toepasbaar in je leven: 

Vedic Art helpt je aan de hand van 17 stappen dichter bij jezelf te komen. Het opent de deur om bij de kennis en wijsheid te komen die al in jou aanwezig is.

De methode Vedic Art

Een huwelijk tussen kunst en persoonlijke ontwikkeling

Schilderen wordt een plezier en tevens bekom je meer levenskwaliteiten.

We beginnen elke cursusdag met een uitleg over de stappen die je die dag gaat zetten. Je krijgt alle ruimte en op je eigen ritme heb je de tijd om je eigen proces door te maken. 

In de eerste vier lessen krijg je tools aangereikt (een soort basisvocabulaire) die we gaan gebruiken om onze innerlijke reis in gang te zetten.

Daarna gaan we vanuit ons eigen ritme, waarin je tijd en ruimte vergeet en in je eigen flow zit, de tools die we aangereikt kregen ontwikkelen en organiseren = zelfontwikkeling.

Deze methode van werken heeft tot doel je eigen kanalen te openen naar je innerlijke zelf en zo je eigen creatieve stroom op gang te brengen en contact te maken met je eigen creatieve intelligentie die de creatie zullen sturen.

Door de verschillende stappen die je zet in je schilderproces, die een manier zijn om je innerlijke zelf te ontmoeten, kan je je tevens bewust worden van hoe je in het leven staat. In de verschillende cursussen wordt steeds de link gelegd van het schilderen naar je dagelijks leven. Je volgt bij dit schilderproces je eigen natuurlijke ritme.

Een samensmelting tussen Westerse academische kunsten en Oosterse(Vedische) filosofie.

Vedic Art is ontwikkeld door de Zweedse kunstenaar Curt Källman. Hij creëerde een methode waarin hij de academische schilderkunst combineerde met de Vedische filosofie.

Deze Oosterse filosofie zegt ons dat alle kennis die we nodig hebben om te creëren al in ons aanwezig is, het zit in onze natuur. Net zoals een bloem de weerspiegeling is vanuit het zaadje waaruit hij opgroeit, zo is ook in ons alle kennis en kracht aanwezig die we ooit nodig kunnen hebben. 

Als een mens zijn weg ontwikkelt die tot zijn bestemming leidt, zal hij tot een perfect evenwicht komen.

Mocht je weerstand hebben om aan deze cursus te beginnen is dit heel natuurlijk.

Maar als je vanuit een niet-weten handelt zal je door die weerstand gaan en deze inspirerend cursus graag willen meemaken. Doe jezelf het plezier en maak je innerlijke reis om bij je ware zelf te komen.