WAT IS VEDIC ART

Cursus in Vedic Art schildersmethode 

Je innerlijke reis naar plezier, vrijheid en zelfkennis

Vedic art staat open voor iedereen of je ervaring hebt in tekenen of schilderen heeft geen belang.

Vedic art  leert je niet hoe je moet schilderen, Vedic Art herinnert je eraan hoe je schildert.

  1. In de vedic art methode is het niet nodig om iemand te leren hoe hij/zij kan schilderen, het is een  methode om te herinneren hoe het allemaal gebeurt.  
  2. Vedic Art helpt je aan de hand van 17 principes stap voor stap dichter bij jezelf te komen. Het opent de deur om bij de kennis en wijsheid te komen die al in jou aanwezig is.  Net zoals een bloem de weerspiegeling is vanuit het zaadje waaruit hij opgroeit, zo is ook in ons alle kennis en kracht aanwezig die we ooit nodig kunnen hebben. 
  3. In Vedic art leer je 17 principes kennen die je naar binnen begeleiden, nare je ware natuur, waardoor je bewustzijn opent en je gaat creëren vanuit je essentie.
  4. De 17 principes van Vedic Art kunnen gebruikt worden als een navigatie map op onze reis langs een rivier van kunst en leven.  
  5. Vedic Art is creëren vanuit jezelf, wat er innerlijk beweegt in jou in dit in alle vrijheid en plezier Het is experimenteren, ont-dekken en verkennen wat er op je pad komt met verf, vorm en kleur,  Het hoeft niets te worden, want er zijn geen verwachtingen nog oordelen.
  6.  Wat je maakt is een spiegel van jezelf, waar jij op dit moment in je leven staat. 
  7. Vedic Art maakt je bewust van je zogenaamde "veilige" patronen zoals bv: Ik kan niet schilderen, of: Zo schilder ik altijd al. Door je dit bewust te worden kunnen deze oude overtuigingen los gelaten worden. De bewustwording begint in je schilderwerk en is van daaruit toepasbaar in je leven: 

Wat betekent Vedict art.

Vedic Art is ontwikkeld door de Zweedse kunstenaar Curt Källman. Hij creëerde een methode waarin hij de academische schilderkunst combineerde met de Vedische filosofie.

De oude leer van de vedas ( de Vediche filosofie ) maakt duidelijk dat alle kennis die we nodig hebben om te creëren reeds in ons aanwezig is, het zit in onze natuur.

In de cursussen van Vedic Art leer je terug contact maken met je eigen creatieve intelligentie. 

Het is een manier van schilderen waarin de nadruk meer ligt op het proces en minder op het resultaat. Het resultaat is altijd verrijkend voor jezelf, soms spiritueel, het is een ontdekking wat er op je pad komt. Als je jezelf de vrijheid heeft in dit proces, sta je de creatieve stroom in jezelf toe.

De methode Vedic Art

Een huwelijk tussen kunst en persoonlijke ontwikkeling

We starten vanuit een punt van stilte en op een dag bereiken we de oceaan van onbegrensde dynamische creativiteit in onszelf. De kunstenaar, het kunstwerk en je proces van creatie worden één.

Door de methode van Vedic art leer je  het persoonlijke zelf kennen in relatie met het grote kosmische zelf. Onze innerlijke creatieve drijvende kracht brengt ons in beweging en gidst ons stap voor stap naar de kosmische natuurlijke wetten die in ons aanwezig zijn.

Terwijl je schildert ontwaken gevoelens, je komt meer en meer thuis bij jezelf en tegelijk zal je het hele proces van creatie ervaren. Op dat moment smelten kunst en het leven samen! 

Hoe ziet een cursus Vedic art eruit ?

We beginnen elke cursusdag met een uitleg over de principes die we die dag gaan behandelen.

  1. Op de eerste cursusdag krijg je het gereedschap aangereikt (een soort basisvocabulaire) die we gaan gebruiken om onze innerlijke reis in gang te zetten.
  2. Daarna gaan we vanuit ons eigen ritme,  het gereedschap die we op de eerste cursusdag kregen ontwikkelen en organiseren = zelfontwikkeling.
  3. Vanaf de derde cursusdag gaan we de spirituele poort binnen.

Deze methode van werken heeft tot doel je eigen kanalen te openen naar je innerlijke zelf en zo je eigen creatieve stroom op gang te brengen en contact te maken met je eigen creatieve intelligentie die de creatie zullen sturen.

Door de verschillende stappen die je zet in je schildersproces, die een manier zijn om je innerlijke zelf te ontmoeten, kan je je tevens bewust worden van hoe je in het leven staat.Tijdens de cursusdagen wordt steeds de link gelegd van het schilderen naar je dagelijks leven.

Mocht je weerstand hebben om aan deze cursus te beginnen is dit heel natuurlijk. Als je vanuit een niet-weten handelt zal je door die weerstand gaan en deze inspirerend cursus graag willen meemaken. Doe jezelf een plezier en maak je innerlijke reis om bij je ware zelf te komen.